Akupresszúra

Az akupresszúra természetes gyógymód, amely abban különbözik az akupunktúrától, hogy nem tűvel szúrjuk, hanem kézzel nyomkodjuk, masszírozzuk az akupunktúrában is használatos pontokat illetve meridiánokat, így akik irtóznak a tűszúrástól, azok is részesülhetnek ilyen típusú kezelésben. A masszírozás erőteljes, de nem fájdalmas.

Testünkben 12 fő energiacsatorna és 8 különleges csatorna található, ezeken több száz olyan pont helyezkedik el, amelyek a központi idegrendszeren illetve a gerincvelőn keresztül kapcsolatban állnak belső szerveinkkel. Szinte már az első kezelés után érezhető a javulás, de kb. 6-8 kezelés után már biztosan lehet számítani hosszabb távú gyógyulásra.

Az akupresszúrás kezelésnél figyelembe kell venni a hagyományos kínai orvoslás által fontosnak tartott Yin- Yang egyensúly kialakítását, az „öt elem” tanát, és egyéb pontkiválasztási szabályokat, amelyeket mindig személyre szabottan vizsgálunk. Így nem csak a tüneteket, de a betegségek okát is meg tudjuk szüntetni.

Az akupresszúra nemtől és kortól függetlenül alkalmazható, de vannak kivételek, melyeket az ellenjavallatokról szóló almenüpontban olvashatsz.